Peste 1000 de copii din 5 raioane ale țării vor primi daruri de sărbători, vor participa la un spectacol extraordinar cu show de magie, personaje din povești și Moș Crăciun însoțit de „spiridușii” asociației The Moldova Project
Copii din 37 de sate vor fi invitați la cea mai mare petrecere a anului, la spectacolul Moșului și a echipei The Moldova Project.
Asociația Obștească The Moldova Project, care de 15 ani ani activează în beneficiul copiilor din familii social vulnerabile din mediul rural, în perioada 22-31 decembrie va aduce feeria sărbătorilor de iarnă în satele noastre. În acest an, echipa asociației, cu ajutorul animatorilor, a unui magician și, desigur, a lui Moș Crăciun, va felicita peste o mie de copii beneficiari într-un mod special, astfel încât să aducă mai multă culoare și zâmbet în viața lor.
WINTER PROJECT (Proiectul de Iarnă), ediția 2023, presupune multă distracție, dulciuri, produse alimentare pentru masa de sărbătoare și, desigur, un program dedicat exclusiv copiilor. Acțiunea va avea loc în cinci raioane ale țării, în localitățile unde operează echipa asociației The Moldova Project pe parcursul ultimilor ani: Criuleni, Călărași, Cimișlia, Hâncești, Anenii Noi și municipiul Chișinău.
Atenția, comunicarea și emoțiile pozitive de care au parte copiii vulnerabili în cadrul acestui proiect sunt o investiție incomensurabilă în sănătatea lor emoțională, căci deseori anume acești copii se simt marginalizați, având mult prea multe motive de tristețe. Bucuria, optimismul, starea de bine și încrederea în propriile forțe sunt calități ce le dezvoltă în copii echipa The Moldova Project.
Zi de zi, prin servicii complexe și o abordare individuală, echipa The Moldova Project promovează modelul de viață sănătos la nivel fizic, mental și spiritual, bunele practici în construirea relațiilor de familie și multe altele. Întreaga activitate a asociației este orientată spre protecția drepturilor copiilor și prevenirea cazurilor de neglijență și abuz.
„Fiecare copil are dreptul să scrie o scrisoare Moșului, să primească un dar, să fie iubit și apreciat. Fiecare copil, indiferent de familia în care s-a născut, crede în magie și în fapte bune. Eu, și echipa mea, de 15 ani urmărim sclipirea din ochii copiilor ce primesc darul de la Moșul. Vedem nu doar bucuria de moment, ci și durerea ce a umbrit speranța acestor ființe nevinovate. Suntem alături de acești copii nu doar de sărbători și știm că în realitate, majoritatea dintre ei nici nu au sărbătorit vreodată în adevăratul sens al cuvântului, motiv pentru care știm cât de important este să aducem magia în viețile lor.”
Victoria Morozov, președinta asociației „The Moldova Project”
Proiectul de Iarnă este realizat cu ajutorul mai multor parteneri și donatori, din țară și de peste hotare; companii locale și persoane fizice. O contribuție de 76882 lei este adusă prin intermediul evenimentului caritabil „Serviți și Dăruiți de Crăciun”, ce a avut loc la Chișinău în data de 14 decembrie. Sprijin financiar a alocat Kaufland Moldova, iar 2,5 kg de produse alimentare au fost donate de clienții Kaufland Moldova în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei „Să fii Moș Crăciun e Simplu!”.
De 15 ani Asociația The Moldova Project activează în zeci de sate din regiunea centrală a țării, unde zilnic aduce servicii de asistență materială, psihologică, medicală, educațională. Asociația implementează proiecte inedite la nivel național și contribuie la dezvoltarea conceptului de independență financiară în rândul familiilor social-vulnerabile. Prin crearea ludotecarilor (săli pentru joacă și lectură), asociația promovează educația alternativă, serviciile comunitare în domeniul educațional și creativ.
Echipa asociației este formată din specialiști în diverse domenii, implicit câteva echipe mobile care zilnic se află în teritoriu pentru a fi alături de beneficiari The Moldova Project depistează și previne toate formele de violență în familie, de abuz, adicții și intervine prompt pentru a proteja copiii. Asociația colaborează strâns cu autoritățile centrale și locale, cu organizații ce operează la nivel internațional și local, astfel încât să poată diversifica și îmbunătăți intervențiile ce le realizează în comunități și la nivel individual. Începând cu luna martie 2022, oferim asistență multidimensională și familiilor refugiate din Ucraina.